Gravidmassage

Gravidmassage (from v. 13) är en behandlande massage för dig som är gravid. Vid ditt besök går vi igenom om och var du har värk i kroppen och behandlingen anpassas efter detta och avslutas med avslappningsmassage.

 

Musklerna påverkas när kroppen förändras och belastningen fördelas annorlunda vilket kan ge värk och trötthet då hållningen förändras. Majoriteten av alla gravida får ont i ryggen under graviditeten. Detta kan förbättras genom massage och övningar. Vi pratar hållning, olika övningar som kan vara bra att göra, bäckenbottens viktiga roll och lite om tiden efter graviditet för att komma tillbaks till sin träning på ett lugnt och korrekt sätt.

 

Jag utför Terapeutisk Gravidmassage™ som är utvecklad av John Carrier Behandlingsteam och som rekommenderas av läkare och barnmorskor.

 

Du ligger på en speciell gravidkudde så att du kan ligga bekvämt både på mage, sida och rygg. Man arbetar både med långa strykningar som ökar cirkulationen och djupare grepp som löser upp spänningar och värk.


GRAVIDSTYRKA

 säker träning för dig som väntar barn


av Karin Bülow-Orrje & Courtney Landin


I denna väl genomarbetade bok av personliga tränaren och gravid- och mammaträningsexperten Courtney Landin, får du en träningsguide för uppbyggande och stärkande övningar, utifrån din nivå.


Du får hjälp med att bibehålla en god kroppshållning och minska problemen med många  graviditetsrelaterade problem som exempelvis svullen mage, illamående, trötthet och ryggont samt motverkar stressreaktioner i kroppen.


Boken kostar 195 kr (ord. pris 229 kr) eller i paket:


  • Bokning Gravidmassage 45 min & bok 775 kr
  • Presentkort Gravidmassage 45 min & bok 775 kr
  • Klippkort Gravidmassage 3x45 min & bok 1875 kr