Info GERD

I det lilla samhället Jokkmokk, precis norr om Polcirkeln i Lappland, ligger en av världens nordligaste skönhetsfabriker.

 

Här startade syskonen Anna-Lena Wiklund Rippert och Johan Wiklund företaget c/o GERD 2008. Varumärket är döpt efter deras mamma och läses Care of Gerd, från en familj där man alltid värnat om djur, natur och människa.

 

Produkterna är förpackade i sockerrörstuber för att minska plastanvändningen. De aktiva substanserna kommer från fröoljor som utvunnits av blåbär, hjortron och lingon.

 

c/o GERD vill göra skillnad, på riktigt, och har valt att arbeta med råvaror som har minsta möjliga eller ingen miljöbelastning för natur, djur eller människa. De har 3 råvarugrupper:

 

EKOLOGISKA - c/o Gerds ekologiska ingredienser kommer från kontrollerade odlingar där kemiska besprutningsmedel eller konstgödsel inte är tillåtna och där ursprunget kan verifieras.

 

VILT VÄXANDE - Vilda växter kan inte benämnas ekologiska - det finns inget ekologiskt som växer vilt i naturen! Ta till exempel deras bärfröoljor och björklöv. De plockas i djupa skogar inne i Lappland för att sedan förädlas.

 

PROCESSAT VALT AV C/O GERD - c/o Gerds processade råvaror kan vara råvaror som har naturligt ursprung men sedan vidareförädlats och tillsatts egenskaper som kan vara önskvärda i en produkt. Inga produkter av det här slaget får ha en negativ påverkan på natur, djur eller människa.


Naturligtvis är det deras oljor och krämer som används i behandlingarna!